kitap başvuru, online kitap başvuru, internetten kitap başvurusu

Sevgi Sözleri Oku{yorum}

Bu yazımda Timur Kocaoğlu’nun kaleminden çıkmış, ilk basımı Ocak 2018’de Kutlu Yayınevi’nde gerçekleşmiş olan Sevgi Sözleri adlı kitaptan bahsedeceğim.

Timur Kocaoğlu, Türkistan’da Yenilik Hareketi ve İhtilaller 1900 – 1924, Binbir Bilmece – Afganistan Özbekistan Ağızlarından, Sevgi Sözleri ve Sevgilim Güzel Hasine’m – Yüzbaşı Şerafettin’in Eşine Mektupları 1911 – 1922 kitaplarına imza atmış bir yazardır.

Sevgi Sözleri adlı bu kitabında şiirlerini derleyen Kocaoğlu, yüzde yüz Türkçe ile kitap yazma gayesinde bulunmuştur. Son bin iki yüzyılda bütün şiirlerini yüzde yüz Türkçeyle yazan bir ozan olmadığını belirten yazar, bunu Sevgi Sözleri’nde başarmıştır.

Kitap, şairin 2017’deki şiirlerinden başlayıp 2007’ye değin uzanmaktadır. Zaman bakımından geriye doğru okuduğumuz ve saf Türkçe olan bu şiirlerden beğendiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum:

KAVUŞMAK

“Varsın bizimkisi olsun
Kavuşmasız bir sevgi
Varken yeryüzünde bunca
Sevgisiz kavuşmalar…”

YAŞTA

“Saçlarımız ağardı gitti bizim
Ölenler kaldı öldükleri yaşta…”

YERYÜZÜ

“Çağrıştırıyor bana tek senin yüzünü
Yeryüzü, gökyüzü, dağyüzü, bütün yüzler…”

GÖNÜL

“Bir gönül var mı kırılmamış olsun
Var mıdır bir gönül olsun kırmamış…”

Bu şiirler kitap boyunca en beğendiğim, beni en çok çarpan şiirler oldu. Kullanılan kelime oyunları ve dizelerin altında yatan derin anlamlar yürekte derin bir etki bırakıyor.

Sevgi Sözleri’ni şiir seven, tamamiyle öz Türkçe’den oluşan bir kitabı merak eden tüm okurlara öneriyorum. Şairi de böylesine güzel bir girişimde bulunduğu için kutluyorum.

Esen kalın.

                                                  Aleyna Uluç

Kategori : Bétik değerlendirme - Etiketler :, , , , - Tarih : 06 Mayıs 2021

Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :

1371

 

Kutlu Yayınevi | göksel sözcükleriñ yayıncısı

2012'den bugüne hayallerinizi gérçekleştirirken yanınızdayız.