kitap başvuru, online kitap başvuru, internetten kitap başvurusu

İçimdeki Sen Oku{yorum}

Bu yazımda Nilsu Algür’ün kaleminden çıkmış, ilk basımı Aralık 2020’de, Kutlu Yayınevi’nde gerçekleşmiş olan İçimdeki Sen adlı kitaptan bahsedeceğim.

15 yaşındaki genç yazar Nilsu Algür, İçimdeki Sen ile yazarlık dünyasına bir adım atmıştır. 130 sayfadan oluşan bu öykü kitabında ana karakterimiz Yağmur’un aşk, aile ve hüzün temalı hayatını okuyoruz.

Yağmur, küçükken anne ve babası tarafından terk edilen genç bir kız. Bunun eksikliğini hayatı boyunca yaşarken kendisi gibi terk edilmiş olan Buse ile yurtta sıkı bir arkadaşlık kurmuş, üniversiteyi kazandıklarında da beraber bir eve çıkmışlardır. Yağmur’un üniversitede hayatının aşkını bulması ve ailesinin yıllar sonra ortaya çıkması gibi olaylarla da hayatının değişmesine tanık oluyoruz.

Kitabın ilk kısımları günlük olaylardan oluşurken sonrasında bir ters köşe yaşanıyor ve beklemediğimiz şeyler okuyoruz. Hikayenin teması farklı bir hale evriliyor ve okuyucuyu şaşırtıyor. Bu olayı sevdiğimi ve başarılı bulduğumu söylemeliyim.

İlk sayfalarda betimlemeleri yetersiz bulsam da yazarın henüz ilk kitabı olduğunu baz aldığımızda bu normal karşılanabilir. İlerleyen sayfalarda betimlemelerin artması ve karakterin duygularının daha iyi geçmesi de kitabı yazma aşamasında kalemini geliştirdiğini gösteriyor. Örnek vermek gerekirse Yağmur’un yazdığı yazılarda anlatım başarılıydı.

“Kendimi derin bir çukura düşmüş gibi hissediyorum. Ne zaman kalksam geçiriyorsun sırtıma tekmeyi. En korkunç rüyalarımda sen çıkıyorsun karşıma. Ben yine sana sığınıyorum. Yokluğun rüyalarımda bile acı veriyor bana. Dünyamda senin olmadığın yer yok. Senin olmadığın dünyalara ben tutunamıyorum. Duy, takdir et acımı, utan kendinden, bakama yüzüme.”

Bu yazıları beğendim ve yazarı kendini geliştirdiği için takdir ettim.

Genel olarak bakıldığında İçimdeki Sen genç kurgu sayılabilir. Bu türü okumayı sevenlerin kitabı beğenerek okuyacaklarını ön görüyorum. Genç yazarımıza da yazı hayatında başarılar diliyorum. Kendisini her kitabında daha da geliştireceğip üstüne katarak ilerleyeceğinden eminim.

Esen kalın.

                                              Aleyna Uluç

Kategori : Bétik değerlendirme - Etiketler :, , , , , , - Tarih : 14 Ocak 2021

Yorum Yaz
Ad Soyad :
E-mail :
Yorum :

1371

 

Kutlu Yayınevi | göksel sözcükleriñ yayıncısı

2012'den bugüne hayallerinizi gérçekleştirirken yanınızdayız.